30 Nisan 2014 Çarşamba

Fincan Kek

Merhaba,
Geçen gün canım kek istedi. Hem üşendim hem de evdekilerin diyette olduğunu düşünerek çok ağır bir şey yapmak istemedim.
Ararken ararken fincan keki buldum.  ilk defa deneyecektim. tariflere hiç bir zaman sadık kalamıyorum. muhakkak kendimde bir şeyler eklerim.

Diğer tariflerde yoğurt yoktu mesela, ama baktım diğer malzemelerle çırpıcı zor dönüyor. yoğurtla daha güzel bir kıvama getirdim. hem yumuşacık oldu hemde kuru kuru olmadı. daha farklı çeşitlerini deneyeceğim. Takipte kalın ;)

 Malzemeler
1 yumurta
1 cay bardağı seker
1 cay bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kakao
4-5 adet neskafe fincanı
Fincanların sığacağı şekilde bir Tencere
Yapılışı
Önce şeker ve yumurta el çırpıcı ile bir kase de çırpılır.Şeker ve yumurta kıvama gelince diğer malzemeler de katılır ve iyice çırpılır. Neskafe fincanlarının içine fırça ile sıvı yağlanır. Fincanların yarısına kadar malzeme dökülür. Tencereye sıcak su koyulur. Fincanların yarısına gelecek şekilde su yeterlidir. Fincanları içine yerleştirdikten sonra Tencerenin kapağı kapatılır. Önce Harlı ateşte pişirilir. 10 dk sonra kısığa alabiliriz. Normalde 15 dk da oluyor. Ama olmadı ise 20 dk sonra ocağı kapatıp fincanları alabiliriz. Sade olarak bile güzeldi ama dilediğiniz gibi süsleme yapılabilir. Bizde şeker hamuru vardı. Onu kullandım. Çikolatalı sosta çok güzel olur eminim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişisel