Son zamanlarda favori tatlım var ki Ramazan ayı boyunca dört kez yaptım. Çeşitli tarifler denedim ama en güzel yaptigim tarif en güzeli oldu.
Neden favorim oldu; hem kolay, hem hafif hem de soğuk yenildiği için yazın en ideal tatlı.
Gelelim bu güzel tatlının tarifine;
Muhallebisi için Malzemeler:
125 gr margarin
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
1 lt süt
Vanilya
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
1 lt süt
Vanilya
Sosu için Malzemeler :
1 fincan toz şeker
1 fincan kakao
1 fincan su
1 fincan kakao
1 fincan su
Yapılışı:
Öncelikle margarini ve unu kavuruyoruz. Daha sonra sütü ekliyoruz koyulaşmaya başlayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz koyulaşınca şekeri ve vanilyayı ekliyoruz. Göz göz kaynayınca kapatıyoruz.
Ister kek kalıbına ister borcama muhallebiyi dökebilirsiniz. Dökmeden önce kalıbı ıslatırsanız kalıptan çıkarması daha kolay olur.
Sosu için ise bir cezveye bütün malzemeleri koyup kaynayıncaya kadar karıştıyoruz. Soğumuş muhallebinin üzerine döküyoruz. Tatlımız bu kadar kolay ve basit. Servis için bir kaç saat buzdolabında bekletince daha güzel oluyor
Afiyet olsun.
Ister kek kalıbına ister borcama muhallebiyi dökebilirsiniz. Dökmeden önce kalıbı ıslatırsanız kalıptan çıkarması daha kolay olur.
Sosu için ise bir cezveye bütün malzemeleri koyup kaynayıncaya kadar karıştıyoruz. Soğumuş muhallebinin üzerine döküyoruz. Tatlımız bu kadar kolay ve basit. Servis için bir kaç saat buzdolabında bekletince daha güzel oluyor
Afiyet olsun.
Çeşitli sunum önerileri ile misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder